Wednesday, January 20, 2010

Loodan, et hea eeskuju on nakkav

Olen igasugustes esinemistes ja intervjuudes kutsunud kõiki üles andma oma tagasihoidlik panus lugemisaasta korraldamisse: looma raamatuklubisid, korraldama raamatuvahetusi ja muid toredaid üritusi, käima raamatuid ette lugemas haiglates, vanadekodudes, lastekodudes jne. Selle tõttu olin täna väga rõõmus, kui sain Katrinilt kirjastusest Koolibri järgneva kirja:

"Lugemisaasta koduleheküljel kirjutatakse: "Lugemisaasta eesmärk on tuletada meelde, et lugemine on nauding, mis annab nii elamusi kui teadmisi. Lugemisaasta on mõeldud kõigile, kes oskavad ja tahavad lugeda või alles õpivad lugema või kes mingil põhjusel veel ei loe."
Nuputasin, kuidas meie kirjastus Lugemisaasta tegemistes saaks osaleda ja mõtlesin, et kui läheksime kord nädalas Tallinna Diakooniahaiglasse ja loeksime seal oma kirjastuse raamatutest ette neile, kes enam ise ei loe, ehk oleks sellest rõõmu.
Plaan leidis toetajaid, haigla juhataja ütles, et see on väga hea mõte ja 12 kirjastuse töötajat on rõõmuga hakkamas. Käisin täna esimest korda. Võtsin kaasa "Eesti rahva ennemuistsed jutud" ja lugesin esimese loo, "Kullaketrajad". Kuulamas oli umbes 15 inimest ja kui ma lõpetasin, siis nad isegi plaksutasid natuke. Tundus, et meeldis. See oli tore kogemus ja heameel töökaaslastest, kes selles ettevõtmises rõõmuga kaasa löövad."

Minul on igatahes hea meel, et leidus 12 vahvat inimest, kes raamatu haarasid ja head tegema tõttasid. Oleks selliseid rohkem!

Loodan, et keegi nüüd ennast puudutatuna ei tundnud, kuna on sama tubli olnud. Ma lihtsalt ei tea sellest midagi. Sellepärast palungi, et saadaksite mulle oma tegemistest infot, pilte võib ka saata. Aadress on krista.ojasaar@kul.ee.

K.

1 comment:

  1. Asutasime oma III klassi lugemisteatri. Loeme tihti eesti keele tundides meie lastekirjanike luulet. Raamatud tõi jõuluvana. Igaüks sai erineva "Tea" kirjastuse luuleraamatu. Lugemise-kuulamise ajal valitseb vaikus, küünlad põlevad. Õpetaja salvestab lugejate lood, hiljem saame neid ülekuulata. Tahaksime ka kuuldemänge jms põnevat tekitada. Eesti loomamuinasjutud ootavad oma järge. "Kes loeb, see mõtleb. Kes mõtleb, see loeb. Lugemine loeb." - jääb kehtima ikka ja alati.

    ReplyDelete